Bewoonster uitgebrande woning aangehouden voor brandstichting

De bewoonster van het pand op de Ottergemsesteenweg dat zondag in de vroege ochtend is uitgebrand, is aangehouden op verdenking van brandstichting. Dat heeft het Gentse parket meegedeeld. Het onderzoek van de branddeskundige heeft nog geen uitsluitsel gegeven over de oorzaak, maar er zouden redenen genoeg zijn om de 30-jarige vrouw aan te houden. Ze zou ook een eerdere brand, op 24 augustus 2004, veroorzaakt hebben.

Belga

De vrouw is de dochter van de eigenares van het pand, en bewoog zich in krakerskringen. Enkele maanden geleden werden haar kinderen geplaatst omdat de jeugdrechter oordeelde dat zij in een gevaarlijke opvoedingssituatie verkeerden. Sindsdien zou de vrouw wraakgevoelens koesteren, tegenover het gerecht, haar moeder en de maatschappij in het algemeen, aldus Nicole De Rouck, woordvoerster van het Gentse parket. "De vrouw zelf stelt zich zeer vijandig op. Zij ontkent alles en werkt het onderzoek tegen.

Desondanks zijn er volgens de onderzoeksrechter voldoende redenen om haar in voorlopige hechtenis te nemen, onder meer om te kunnen bekijken of zij voor een of andere vorm van begeleiding in aanmerking komt.".