Chauffeurs volgden goede raad op tijdens nieuwjaarsweekend

Tijdens de controles op de autosnelwegen en gewestwegen op 31 december en 1 januari hadden 33 van de 1.428 gecontroleerde bestuurders (2,3 procent) te veel alcohol gedronken.

Belga

Tijdens het voorbije nieuwjaarsweekend hebben veel chauffeurs de waarschuwingen over de gevaren van rijden onder invloed en de aangekondigde controles blijkbaar ter harte genomen. Dat meldt de federale politie maandag.

Met oudejaar hadden in totaal 10 van de 577 gecontroleerde bestuurders (1,7 procent) te veel gedronken. Vier van hen waren betrokken bij een ongeval. Op nieuwjaarsdag zaten 23 van de 851 gecontroleerde chauffeurs (2,7 procent) dronken achter het stuur. Vijf van hen waren betrokken bij een ongeval.

In Henegouwen en West-Vlaanderen werden het meeste chauffeurs gecontroleerd, respectievelijk 379 en 226. Van hen werden respectievelijk 12 (of 3,1 procent) en 4 mensen (of 1,8 procent) positief bevonden.

De controles, die plaatsvonden in het kader van de nationale BOB-campagne, gingen van start in de nacht van 30 december op 31 december en duurden tot de nacht van 1 januari op 2 januari. Er namen 122 politieagenten aan deel.