Politie vat chauffeur na wilde achtervolging in Bree

De lokale politie Noordoost-Limburg heeft zondag kort voor de middag na een wilde achtervolging een 38-jarige chauffeur van een terreinwagen tot stilstand gebracht in een veld in Bree. De politie merkte hem op, omdat de man zonder nummerplaten reed. Het voertuig was niet ingeschreven en niet verzekerd en de man reed zonder rijbewijs. Hij was al bekend voor gelijkaardige feiten.

Belga

Een eerste keer kon de politie hem doen stoppen, maar de man duwde echter weer op zijn gaspedaal terwijl een agent voor de jeep stond. Die kon nog wegspringen en het rechtervoorwiel lekschieten. In de daaropvolgende achtervolging werd ook een achterwiel stukgeschoten, maar de man raasde gewoon verder door het centrum van Bree.

De terreinwagen stopte uiteindelijk in een veld, maar de chauffeur stapte niet uit, waarop de politie de wagen omsingelde. De motor bleef draaien. De man duwde nog eens op het gaspedaal. Daarbij raakte één agent lichtgewond. De jeep reed tot tegen een combi. Uiteindelijk kon de politie de chauffeur overmeesteren. Hij verschijnt maandag voor de Tongerse onderzoeksrechter wegens 'gewapende weerspannigheid'.