Drie doden en 25 gewonden bij aanslag in Bagdad

Bij een aanslag met een bomauto in Bagdad zijn zeker drie doden en vijfentwintig gewonden gevallen. Twee dodelijke slachtoffers zijn politieagenten. Eerder werd gewag gemaakt van minstens twee doden en twintig gewonden.

Belga

De bomaanslag vond plaats nabij de hoofdzetel van de partij van de Iraakse premier Iyad Allawi, de Partij van Nationale Eenheid. In die buurt bevindt zich ook de groene zone, de beveiligde perimeter in het centrum van de stad.

Onder de 25 gewonden bevinden zich 18 politieagenten, meldt een verantwoordelijke van de spoedgevallendienst waar veel slachtoffers werden binnengebracht.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken bestuurde een zelfmoordactivist de bomauto. De dader zou bij de explosie ook omgekomen zijn. Hij reed in een witte wagen met een taxiteken en slaagde er aanvankelijk in een politiepost te passeren. Bij een tweede controlepost blies hij zichzelf op.

Na de aanslag vuurden politieagenten in de lucht om de automobilisten en voetgangers in de buurt uit elkaar te drijven. Het gebied waar de explosie plaats vond, werd onmiddellijk voor alle verkeer afgesloten. Helikopters bewaken de buurt.

In de Haifastraat in het centrum van de Iraakse hoofdstad zijn intussen gevechten uitgebroken tussen rebellen en veiligheidsagenten. Er zijn explosies en geweerschoten gehoord.