Maaseik pronkt met Belgische Supercup

Print
Maaseik
BR>3 -
Everbeur
1

HALEN - Regerend landskampioen en bekerhouder Noliko Maaseik heeft gisteren in de stedelijke sporthal van Halen voor 600 toeschouwers de Belgische Supercup veroverd tegen bekerfinalist Everbeur. Zonder Fin Jussi Heino, Amerikaan Michael Diehl en Jan-Willem Roex werd Maaseik-coach Anders Kristiansson tot een experimentele opstelling gedwongen. Hij dropte de 19-jarige Christophe Hoho in zijn team en schonk bovendien de 17-jarige Bert Derkoningen het vertrouwen op de libero. Eigenlijk had Everbeur het Supercup-duel willen uitstellen. Verscheidene spelers vochten tegen een virale infectie.

De nieuwe spelregels - ze veranderen om de haverklap - gaven Maaseik-setter Vital Heynen in de eerste set de kans bij het kirrende publiek te scoren via een toegelaten netopslag, die naar de Brabantse kamphelft dwarrelde. Het stond toen 9-6 in de eerste herneming en via Lebl en Shittu hield Maaseik alles onder controle: 14-9, 17-13, 21-16.
Everbeur-trainer Vesco Ivanovic liet Dieter Melis (normaal 2de spelverdeler) in de tweede fase op de hoek aanrukken. Nu kreeg Tsjech Martin Lebl de tribunes op zijn hand met een nieuwe Maaseikse netopslag, die met een gelukje de overkant bereikte. De Knapkoeken kwamen weerom zelden onder druk: 7-7, 19-15 en 21-17. Lebl hield Bogdanovic in de tang, Christophe Hoho timmerde naar 23-17, Smith acete de setbal (24-17) en een late counter van Koen Baeyens (24-21) werd door een moker van Stephen Shittu gestuit.
Vooral Johan Nuyts hees zich op het voorplan in de derde beurt: 5-8, 13-14, met vervolgens de Everbeur-uitschieter van 15-19 naar 15-22, dank zij de zwaar acende Melis. Maar Maaseik hergroepeerde zijn concentratie. Reijmen en de warm gedraaide Shittu beukten naar 12-9 en 19-14 in de vierde game, waarna een niet-toegekende opslag van Bogdanovic de gemoederen ophitste.
Setstanden: 25-20, 25-22, 19-25, 25-20.
Scheidsrechters: Dethier en M. Ruttens.
MAASEIK: Heynen, Smith, Shittu, Reijmen, Hoho, Lebl. Libero: Derkoningen.
EVERBEUR: Baeyens, Nuyts, Aro, Bogdanovic, Libertiaux, Ivanovic. Libero: Urnaut. Kwamen in: Raymaekers, Melis.

Kort nieuws: provinciaal voorzitter Jos Baillien (periode van 4 jaar), Raymond Bunkens (jeugdcommissie), Fiel Steyven (commissie communicatie) en Theo Ramaekers (statuten) werden in CC Genk met massaal veel stemmen verkozen voor een mandaat in het PC-Limburg.
De wereldbond FIVB is blijkbaar het noorden helemaal kwijt. De vorige maandag aangekondigde wijziging in de spelregels van 10' rust na twee sets werd gisterenmorgen weer ingetrokken.