Ondertunneling Hasseltse Universiteitslaan kost 10 miljoen euro

Wegen en Verkeer Limburg start in de loop van 2006 met de gedeeltelijke ondertunneling van de Universiteitslaan in Hasselt.

Belga

Dat knooppunt behoort tot de zogenaamde zwarte verkeerspunten. Het Vlaamse Gewest stelt de provincie Limburg jaarlijks een budget van 20 miljoen euro ter beschikking om dergelijke punten weg te werken. Met de aanleg van de ondertunneling en een rotonde op de Universiteitslaan is een kostprijs van 10 miljoen euro gemoeid, zo meldt de regionale televisiezender TV Limburg woensdagavond in zijn nieuwsuitzending.

De Universiteitslaan bevindt zich ter hoogte van het provinciehuis, het bioscoopcomplex Kinepolis en de Grenslandhallen. Omdat er op deze gewestweg een conflict bestaat tussen het doorgaande en het lokale verkeer wil Wegen en Verkeer het verkeer op de Universiteitslaan onder het kruispunt laten passeren en een rotonde ter hoogte van het kruispunt aanleggen. Via de rotonde zullen automobilisten op een vlotte manier richting Grenslandhallen en Kinepolis kunnen rijden.

Aangeboden door onze partners