FIFA maakt genomineerden "Wereldvoetballer" bekend

De Internationale Voetbalfederatie (FIFA) heeft maandag de namen bekendgemaakt van de genomineerden voor de onderscheiding 'Voetballer van het Jaar'.

Belga

Bij de mannen kwamen Andriy Shevchenko, Ronaldinho en Thierry Henry, het nummer twee van vorig jaar na Zinedine Zidane, uit de bus. Niemand van dit trio won de trofee al eerder. Bij de vrouwen werden voormalige winnaressen Mia Hamm en Birgit Prinz genomineerd, alsook de Braziliaanse Marta. De finalisten werden gekozen door alle bondscoaches, die elk hun favoriet konden aanduiden.

De namen van de laureaten worden op 20 december bekendgemaakt op het 'FIFA World Player Gala 2004'. Dit evenement wordt het sluitstuk van het voorbije jaar waarin het eeuwfeest van de FIFA werd gevierd. Plaats van gebeuren wordt het Zurich Opera House in Zwitserland.

Andere trofeeën die zullen worden uitgereikt, zijn de 'FIFA Presidential Award' en de 'FIFA Fair Play Award'. Vorig jaar gingen respectievelijk de Iraakse voetbalgemeenschap en het Schotse Celtic met deze onderscheidingen aan de haal. De FIFA deelde voorts nog mee dat er twee nieuwe awards zullen worden uitgereikt: de 'FIFA Futsal World Player 2004' en de 'FIFA Interactive World Player 2004'. Op de avond van het gala zullen acht spelers, waarvan er al zes geplaatst zijn, de finale betwisten van de 'FIFA Interactive World Cup' in het FIFA-hoofdkwartier in Zürich.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer