Al 3 Belgen geplaatst voor eindfase

Op het WK snooker voor amateurs in het Nederlandse Veldhoven hebben zich al drie Belgen kunnen plaatsen voor de eindfase van het toernooi. Bij de dames plaatste Wendy Jans zich al eerder voor de achtste finales. Maandag vervoegde Candide Binon zich bij Jans. Daarvoor moest ze absoluut haar laatste groepswedstrijd winnen, wat ze ook deed. Binon haalde het met 3-0 van haar rechtstreekse concurrente, de Australische Tammy Cantoni. Dankzij deze zege werd ze meteen ook derde in haar groep.

Belga

Bij de senioren plaatste Yvan Leus zich. De 42-jarige uit Sint-Lievens-Houtem verloor wel zijn laatste groepswedstrijd met 3-0 van de favoriet voor de titel, de Australiër Robby Foldvari. Leus, die in de voorronde zes van de negen wedstrijden won, werd vierde in zijn groep en is daardoor geplaatst voor de achtste finale. Cathy Dehaene kan zich ook nog kwalificeren. Als ze in haar laatste groepswedstrijd wint van de Zweedse Röpke, is zijn ook bij de laatste 16.

Dat dit WK van een uitzonderlijk hoog niveau is, bewijzen het aantal gescoorde plus-honderd-breaks. Bij de heren zijn er momenteel al 63 genoteerd. De hoogste break staat achter de naam van de Indiër Manan Chandra met 146. Bij de senioren heeft de Australiër Foldvari de hoogste break (128). Bij de dames heeft de Engelse Reanne Evans onze landgenote Jans voorbijgestoken. Evans scoorde een 105-break.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer