Formule 1: Van Hooydonk maakt geslaagde testrit bij Minardi

Onze landgenoot Jeffrey Van Hooydonck heeft vrijdag op het circuit van Misano in een Minardi zijn eerste testronden in de Formule 1 gereden. Hoewel door motorproblemen de geplande 20 ronden tot 8 herleid werden, was de balans positief.

Belga

"Indrukwekkend", zo vatte Van Hooydonck zijn eerste kennismaking met de Formule 1 samen. "Een F1-bolide is een wereld van verschil met de Formule 3000. Ik reed niet de snelste ronde van de dag, maar ik maakte geen fout en boekte op de twee gechronometreerde ronden een progressie van drie seconden."

In het Minardikamp was men vooral over dit laatste feit opgetogen. "Een verbetering van drie seconden, dat zie je niet vaak bij een debutant", aldus teammanager Paul Stoddart.

Of de positieve test een zitje oplevert bij het Italiaanse team blijft zeer de vraag. Bas Leinders, een andere landgenoot die aast op een plaats achter een F1-stuur, bewees Minardi afgelopen seizoen als test- en reserverijder al goede diensten. "Dit is echter geen garantie op een plaats in het team", aldus Stoddart, "In deze sport draait het, jammer genoeg, allemaal om budgetten."

"Maar het kan snel veranderen", sprak Van Hooydonck zich moed in, "Ik had nooit gedacht een F1-wagen te besturen, en plots valt deze testrit uit de lucht. Wie weet komt er een vervolg."

Als Van Hooydonck geen kans krijgt bij Minardi, rekent hij op een plaats in de GP2, de vervanger van de F3000. Daarvoor heeft hij al de nodige fondsen op zak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer