Landenaar gewond na steekpartij aan Kinepolis

Een 18-jarige Landenaar is vrijdagavond neergestoken vlakbij de hoofdingang van het bioscoopcomplex Kinepolis in Hasselt. De dader is nog voortvluchtig. Het slachtoffer werd voor verzorging naar het Salvatorziekenhuis gebracht. De leiding van het bioscoopcomplex kondigt extra veiligheidsmaatregelen aan.

kdejager

BR>

Het is de eerste keer sinds de opening van het bioscoopcomplex langs de Universiteitslaan dat er een steekpartij plaatsvindt. Ook al gebeurde het feit niet in maar voor het complex, toch besliste de leiding afgelopen weekend al dat er aangepaste maatregelen zullen komen.“ We kunnen nog niet in detail treden welke maatregelen we gaan nemen. Maar het zal zeker gebeuren in nauw overleg met de politie,” zegt theatermanager Sal Bellavia.

De samenwerking met de politie HaZoDi was vrijdagavond zeer vlot verlopen. Toen rond 22.30 uur de 18-jarige jongeman werd neergestoken, werd meteen beslist om het begin van de laatavondfilm uit te stellen. “Aan de hand van enkele verklaringen had de politie een degelijke beschrijving van het groepje daders. Agenten gingen in elke zaal kijken of er personen zaten die overeenkwamen met deze beschrijving. Pas na die controles, lieten we de laatavondfilm beginnen,” aldus nog Bellavia.

In het bioscoopcomplex werden de daders niet gevonden.En ook een speuractie in de omgeving leverde niks op.

De lokale politie HaZoDi is nog altijd op zoek naar de man die vrijdagavond rond 22.30 uur de 18-jarige jongeman uit Landen neerstak. De dader had samen met een vijftal personen net daarvoor het Quick-restaurant verlaten. Ook de Landenaar was samen met een aantal vrienden nog binnengeweest in het restaurant. Aan de hoofdingang van de cinema ontstond een woordenwisseling tussen het groepje uit Landen en omstreken, en de zes allochtonen. Eén van de allochtonen trok een mes en stak de Landenaar in de schouder en het bovenbeen. De dader vluchtte weg.

Getuigen van deze feiten worden gevraagd contact op te nemen met de lokale politie Ha- ZoDi op tel. 01126 66 66. Strikte anonimiteit wordt gegarandeerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer