Brit vliegt met zweefvliegtuigje naar Nieuw-Zeeland

Een Britse waaghals is zondag in Nieuw-Zeeland gearriveerd nadat hij met een gemotoriseerd zweefvliegtuigje eerst de halve wereld rondvloog. Dat heeft de Nieuw-Zeelandse zender TV3 maandag bekendgemaakt.

Belga

De 67-jarige Owen Truelove had tweeëneenhalve maand en 48 tussenstops nodig om zijn eindbestemming te bereiken nadat hij in september vanuit Groot-Brittannië was vertrokken.

Truelove zou de eerste man ter wereld zijn die de 25.000 kilometer lange reis maakte in één van de slechts 150 bestaande zweefvliegtuigjes van dit type. "Ongelooflijk, zo fantastisch om hier te zijn", waren de enige woorden die de 67-jarige man na zijn aankomst wist uit te brengen.

Tijdens de reis kreeg Truelove te maken met allerhande technische problemen waardoor hij genoodzaakt was om in Indië en Indonesië te blijven wachten op vervangstukken uit Duitsland. "Het waren twee lange maanden waarin ik mij steeds afvroeg of ik er ooit in zou slagen", zei Truelove.

Truelove trok met zijn zweefvliegtuigje door Zwitserland, Roemenië, Pakistan, Saoedi-Arabië, Indië, Maleisië en Australië alvorens hij zondag uiteindelijk in Nieuw-Zeeland aankwam. Zijn absolute eindbestemming is Omarama in South-Island.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer