Heineken vergroot belang in brouwerij Nigeria

De Nederlandse brouwer Heineken krijgt een controlerend belang in de Nigeriaanse brouwerij Consolidated Breweries. Heineken vergroot zijn belang van 24 procent naar 50,05 procent. Dat heeft het concern maandag bekendgemaakt.

Belga

Heineken betaalt de nieuwe aandelen contant. Hoeveel geld met de transactie is gemoeid, wil het bedrijf niet zeggen. Consolidated Breweries is de op twee na grootste bierbrouwer in Nigeria. Het bedrijf heeft een marktaandeel van 9,5 procent en telt 1.050 medewerkers. Vorig jaar bedroeg de omzet 40,5 miljoen euro.

Door de overname versterkt Heineken zijn positie in de regio. Het heeft al een controlerend belang in Nigerian Breweries, dat 56 procent van de biermarkt in Nigeria in handen heeft. In tegenstelling tot Nigerian Breweries richt Consolidated Breweries zich op de goedkopere biermerken. Beide ondernemingen zullen onafhankelijk van elkaar blijven opereren.

De investering in Consolidated Breweries zal volgens Heineken onmiddellijk bijdragen aan het resultaat. De transactie moet nog wel door de betrokken autoriteiten worden goedgekeurd. De Nigeriaanse biermarkt is de op één na grootste van het continent, na Zuid-Afrika. Vorig jaar werd er voor 10,2 miljoen hectoliter bier verkocht. Heineken verwacht dat deze markt 3 procent per jaar zal groeien.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer