Politie vindt vloeibare XTC bij razzia's in dancings Affligem

Bij razzia's in de nacht van zaterdag op zondag in drie dancings in Hekelgem (Affligem) hebben de politiediensten op de dancingvloer drie dosissen gevonden van de gevaarlijke GHB-drug (vloeibare XTC). De afgelopen maanden werden vanuit deze dancings vier personen na gebruik van deze drug in coma naar het ziekenhuis gevoerd. In september was dat nog het geval met een 15-jarige meisje.

Belga

Naast GHB werd op de dancingvloer nog cocaïne, speed, XTC, weed en verboden wapens (messen en pepperspray) gevonden. Daarnaast werden nog 14 personen betrapt op het bezit van drugs. In negen gevallen ging het om cannabis, twee personen hadden XTC bij zich en drie anderen speed. Een minderjarige was in het bezit van 6 XTC-pillen en werd ter beschikking gesteld van de jeugdrechter. Er werden ook 3 PV's opgemaakt wegens verboden wapendracht (telkens messen). Zeven personen bleken gezocht door de politie.

Naast de reeds vermelde aanduiding van een stijgend gebruik van GHB, vormde ook de toename van het aantal klachten van omwonenden over overlast aanleiding voor de massale politieactie. Hieraan namen zo'n honderd agenten deel. Ook leden van de Sociale Inspectie waren ter plaatse. Zij stelden diverse inbreuken vast op de tewerkstellingsreglementering.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer