3 tot 24 maanden cel voor diefstal autowielen

De correctionele rechtbank van Charleroi heeft drie verdachten, die beschuldigd werden van een reeks diefstallen van autowielen, veroordeeld tot celstraffen gaande van 3 tot 24 maanden gedeeltelijk met uitstel. Een vierde verdachte kreeg opschorting.

Belga

De feiten werden gepleegd tussen april en augustus 2001. Het zou om een twintigtal diefstallen gaan die telkens op dezelfde manier werden uitgevoerd: de verdachten schroefden de wielen van wagens los die op wagons van de NMBS klaarstonden om getransporteerd te worden.

Christophe B., 25 jaar, uit Montignies-sur-Sambre, bekende aanvankelijk 26 dergelijke diefstallen. Tijdens de zitting van de rechtbank trachtte hij zijn aandeel echter te minimaliseren en bekende hij er nog maar twee of drie. Hij werd veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel voor wat zijn voorhechtenis te boven gaat en een effectieve boete van 2.478 euro.

Fabrice V., 37 jaar, uit Jumet kreeg 22 maanden met uitstel voor wat zijn voorhechtenis te boven gaat en een 1.983 euro boete. De twee mannen werden ook vervolgd voor poging tot diefstal met geweld. Ze hadden een persoon die hen tijdens één van de diefstallen verraste bedreigd.

De derde verdachte, Cédric V., 25 jaar, uit Chapelle-lez-Herlaimont bekende drie diefstallen en werd veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel voor wat zijn voorhechtenis te boven gaat en tot een boete van 371 euro. Een vierde persoon die hen telkens ter plaatse bracht maar niet op de hoogte was van wat ze daar deden, kreeg opschorting./.WOC/PFR/SCS ./. 291430 NOV 04

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer