Judo - Leen Dom verovert zilver in -48 kg

Leen Dom won vrijdagavond een zilveren medaille in de categorie tot 48 kg op de Europese judokampioenschappen voor beloften (-23 jaar) in de Sloveense hoofdstad Ljubljana. Dom verloor in de finale op ippon van de Française Amel Bensemain.

Belga

Katrien Vereecke (-63 kg) legde beslag op de vijfde plaats. Zij verloor in de finale om het brons van de Duitse Jana Degenhardt.

Leen Dom versloeg achtereenvolgens de Turkse Kubra Tekneci (waza-ari), de Hongaarse Ilona Perge (yuko) en de Duitse Marie Muller (waza-ari) om een finaleticket af te dwingen.

Katrien Vereecke nam eerst de maat van de Oekraïnse Viktoriya Bolshak (ippon), daarna moest de Poolse Monika Grochola (ippon) eraan geloven. De Portugese Ana Cachola (yuko) stopte de Belgische.

Bij de mannen won Fabrice Flamand (-60 kg) in de eerste ronde van de Litouwer Saulius Gadisauskas (ippon), maar verloor in de tweede van de Sloveen Rok Draksic (yuko). In de herkansingen moest Flamand er al direct aan geloven tegen de Wit-Rus Siarhei Novikau (ippon).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer