Van der Perren achtste na korte kür Kunstschaatsen in Moskou

Onze landgenoot Kevin Van der Perren (22) staat na de korte kür op de achtste plaats in de 'Beker van Rusland', de zesde en laatste manche op het Grand Prix ISU-circuit kunstschaatsen, die vrijdag in Moskou van start ging. Aan de leiding ligt voorlopig de drievoudige, Russische wereldkampioen Evgueni Plushenko (22).

Belga

Ondanks een val bij de viervoudige cherry-flip telt Plushenko 74.95 punten. Zijn enige rivaal om de eindzege, de Amerikaan Johnny Weir, is tweede met 71.25 punten. De Canadees Shawn Sawyer volgt met 63.32 punten al op meer dan 10 punten van Plushenko. Van der Perren kwam maar tot 54.83, goed voor een achtste stek op elf deelnemers. In zijn traditioneel sterkere vrije kür kan de Ninovieter zaterdag mogelijk wel nog opklimmen.

Bij de vrouwen was de Russische Irina Slutskaya (61.12 ptn) de beste voor de Italiaanse Carolina Kostner (57.50). De Japanse Shizuka Arakawa (56.70) ligt op plaats drie. Beste paar in de korte kür was het Chinese duo Dan Zhang/Hao Zhang, terwijl de Russische wereldkampioenen Tatiana Navka/Roman Kostomarov de opgelegde dans het beste afwerkten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer