Leinders/Kuppens achtste op GT Festival in Bahrein

Deze week namen drie Belgische teams deel aan het GT Festival op het circuit van Bahrein. De competitie omvatte drie kwalificatiesprints van 35 minuten en een finale over één uur. Het Australische duo Brabham-Simonsen (Ferrari 550) won twee schiftingen én de finale.

Belga

Bas Leinders en Renaud Kuppens finishten met hun Gillet Vertigo op een achtste plaats.

Leinders/Kuppens moesten wel van categorie veranderen, omdat de organisatie hun wagen te snel achtte om in de GT3 te racen. Het werd dus de GT2 voor de Belgen. In de kwalificaties lukten de F1-piloot en zijn teammaat een twaalfde, achtste en dertiende plaats. De aankomstmeet werd als zevende overschreden, maar wegens te hoge snelheid in de pitlane verloren de twee nog een stek. Die achtste plaats komt overeen met de zilveren medaille in de GT2.

Laurent Nef en Nicolas de Gastines (Porsche 996 GT3R) kwamen ook verdienstelijk door de kwalificaties (13e, 14e, 16e), in de finale ging het echter mis. Laatstgenoemde was goed gestart, maar botste vlak voor de pitstop met een tragere concurrent, waardoor Nef met grote achterstand moest vertrekken en pas 36e werd. Bert Van Rossem en Joost Vollebergh (Porsche 996 GT3R) kenden heel wat mechanische problemen en konden de kwalificaties zelfs niet volmaken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer