Gewonden na zware aardbeving in Japan

Op het noordelijke Japanse eiland Hokkaido zijn in de nacht van zondag op maandag zeventien personen gewond geraakt als gevolg van een aardbeving met een magnitude van 7,1, aldus de politie.

AP Ned

Het centrum van de beving lag op 890 kilometer ten noordwesten van Tokyo op een diepte van circa vijftig kilometer onder de zeebodem. Door de grote diepte werd veel van de vrijgekomen energie geabsorbeerd. Een waarschuwing voor een vloedgolf werd na ongeveer een uur ingetrokken. Wel deed zich een serie naschokken voor en is de verwachting dat er nog meer zullen volgen.

De meeste gewonden vielen in de plaatsen Kushiro, Nemuro en Bekkaicho. Een 81-jarige vrouw in Nemuro viel en brak een arm. De meeste andere gewonden waren geraakt door vallende voorwerpen of glasscherven. Ruim vierhonderd woningen zaten tijdelijk zonder elektriciteit en gas.

Vorige maand kwamen bij een beving in het noorden van Japan veertig mensen om het leven en werden meer dan 16.000 woningen beschadigd. Die beving had een magnitude van 6,8.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer