Ruim 140 Chinese mijnwerkers ingesloten na explosie

Een explosie in een Chinese kolenmijn heeft zondag zeker 25 levens geëist. Nog 141 mijnwerkers zitten ingesloten. De kans dat zij het er levend vanaf brengen, is volgens de autoriteiten zeer klein. Het reddingswerk wordt bemoeilijkt door de hoge concentraties koolmonoxide die zijn ontstaan.

Belga

Op het moment van de explosie waren 293 mijnwerkers aan het werk in de mijn in de Midden-Chinese provincie Shaanxi. Van hen wisten 127 zich te redden. Veel van hen liepen koolmonoxidevergiftiging op; 45 moesten in het ziekenhuis worden opgenomen. Elf van hen zijn er ernstig aan toe, meldde het staatspersbureau Xinhua.

Sinds de explosie is er geen contact meer met de ingesloten mijnwerkers. Degenen die zich hebben weten te redden waren dichtbij de ingang van de mijn aan het werk. De explosie deed zich voor op ongeveer acht kilometer afstand van de ingang.

De Chinese kolenmijnen zijn de gevaarlijkste ter wereld. Ieder jaar vallen er duizenden doden bij explosies, branden, instortingen en overstromingen. De ongelukken zijn veelal het gevolg van slecht onderhoud en het negeren door de directie van veiligheidsmaatregelen.

Vorige maand nog kwamen 148 kompels om het leven bij een explosie in een mijn in de provincie Henan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer