Fernando Redondo stopt met voetballen

De voormalige middenvelder van Real Madrid en AC Milaan Fernando Redondo heeft vrijdag bekendgemaakt dat hij een punt zet achter zijn voetballoopbaan.

Belga

"Ik heb in mijn carrière veel hoogtepunten gekend, maar nu ben ik in een fase aanbeland dat ik andere dingen wil gaan doen", vertelde de 35-jarige Argentijn aan de nationale radiozender Radio Rivadavia. "Ik ga wel nog naar wedstrijden kijken, want ik hou nog van het spel."

Redondo, die in Madrid woont en de voorbije weken bij een amateurploegje aan de slag was, weigerde onlangs nog een lucratief aanbod om in Qatar te gaan voetballen.

"Enerzijds heb ik nog zin om te spelen want voetbal is mijn grote passie, maar anderzijds moet ik realistisch zijn. Het is tijd om ermee te stoppen", voegde hij eraan toe.

Redondo, die net als Maradona zijn vorming bij de Argentinos Juniors genoot, kwam in 1991 naar Spanje, waar hij aan de slag ging bij Tenerife. In '95 ging hij naar Real Madrid, waarmee hij veel prijzen won, zoals tweemaal de Champions League (1998-2000). Al gauw werd hij er de lieveling van het publiek.

Door een slechte verstandhouding met de Argentijnse bondscoach Daniel Passarela nam hij de Spaanse nationaliteit aan, net als zijn illustere voorgangers Alfredo di Stefano en Jorge Valdano. De middenvelder, die present was op het WK '94 in de Verenigde Staten, speelde 29 keer voor de Argentijnse ploeg en scoorde daarin één doelpunt.

Na het seizoen '99-'00 ging hij van Real naar AC Milaan, waar hij in 2,5 seizoen amper aan spelen toekwam door een zware blessure aan de rechterknie die hij opliep in juli 2000.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer