Snooker - Gray als eerste naar finale UK Championship

In het Engelse York, waar het UK Championship snooker wordt betwist, heeft David Gray zich vrijdag als eerste kunnen plaatsen voor de finale. De 25-jarige Londenaar versloeg in de halve finale zijn landgenoot Joe Perry met 9-8.

Belga

De wedstrijd startte veelbelovend met een 102-break van Perry in het eerste frame en een 105-break in het tweede frame van Gray. In een gelijkopgaande eerste sessie was het toch Perry die aan de pauze begon met een 5-3 voorsprong.

Gray, die in de zestiende finales nog een 147 maximum lukte toonde het betere werk tijdens de tweede wedstrijdhelft. Zo noteerde hij breaks van 82, 50, 55 en 118. Toch kon hij niet voorkomen dat Perry, de nummer 20 van de wereld, een 8-7 voorsprong nam.

In het zestiende frame liet Perry de kans liggen op de overwinning. Het brak hem zuur op. Gray potte de ultieme kleuren waarmee hij het frame pakte met één punt voorsprong. In het zeventiende en beslissende frame toverde hij een 139 break op het groene laken. Meteen plaatst Gray zich voor de finale. In 2002 werd hij reeds runner-up tijdens het Scottish Open.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer