WK snooker amateurs: Uitslagen vrijdag

Onze landgenote Wendy Jans heeft vrijdag op het WK snooker voor amateurs haar eerste nederlaag geleden. Nadat ze tijdens haar eerste vijf wedstrijden evenveel overwinningen behaalde, moest ze met het kleinste verschil haar meerdere herkennen in de Australische Kathy Parashis. Laatstgenoemde had net als Jans vijf overwinningen behaald. Ondanks deze nederlaag blijft Jans alle kansen behouden op een plaats in de achtste finales.

Belga

Zowel Cathy Dehaene als Candide Binon wonnen hun wedstrijd. Dehaene haalde het met 3-2 van de Finse Riitta Koskinen. Met vier overwinningen uit zes wedstrijden heeft de Brugse alle kansen om zich bij de laatste te plaatsen. Binon behaalde een vlotte 3-0 zege tegen de Française Stephanie Tulimiero. Net als Dehaene heeft Binon nog alle kansen op een plaats in de achtste finales.

Bij de heren behaalde Peter Bullen een 4-3 overwinning tegen de sterke Australiër Steve Mifsud. Bullen lukte op het moment van de waarheid breaks van 117 en 62. Voor Bullen was het de tweede overwinning in zes wedstrijden. Hij moet op een mirakel rekenen om bij de beste vier in zijn groep te eindigen. Spapen won met 4-0 van de Japanner Yusuke Tanaka. Net als Bullen was het de tweede zege in zes wedstrijden. Ook hij is zo goed als kansloos.

Bij de senioren verloor Rene Hemelsoet met 3-1 van de Australiër Joe Minici. Yvan Leus won gemakkelijk van de Zwitser Falk Hollenwger. Het werd 3-0 waarmee Leus nu vier overwinningen telt uit zes wedstrijden. Met nog drie wedstrijden te spelen heeft hij nog kans om zich te plaatsen voor de achtste finales.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer