Nominaties 43ste Prijzen Radio- en Televisiekritiek

De Vereniging van Vlaamse Radio- en Televisiepers heeft vrijdagavond in Brussel haar nominaties bekendgemaakt voor de Prijzen van de Radio- en Televisiekritiek 2004. Opvallende vaststelling: er werd geen enkel Canvas-programma genomineerd.

Belga

"Het Eiland" (TV1), "Het Leven Zoals Het Is: Zonnekinderen" (TV1), "De Slimste Mens Ter Wereld" (TV1), Peking Express (VT4) en "Sketch à gogo" (VTM) gingen aan de haal met de nominaties in de categorie Prijs van de Televisiekritiek. Vielen net uit de boot: "Het Geslacht De Pauw" (TV1) en "Expeditie Robinson" (VT4).

In de categorie Prijs van de Radiokritiek gingen de nominaties naar twee Studio Brussel-programma's "Wim Oosterlinck" en "Brussel Vlaams" en drie Radio 1-programma's "De Wandelgangen", "Maandag Wasdag" en "Het Reyerscomplex".

Voor de prijs van de Vlaamse Gemeenschap nomineerden de radio- en televisiejournalisten de Ketnetwrappers en vier Ketnet-programma's: "Ketnetkick", "Bumba", "Stafari" en "100% Bakvis".

Over de "Pak-de-Poen-Prijs", traditioneel uitgereikt aan het slechtste van het voorbije jaar, waren de meningen onder de leden dit jaar sterk verdeeld. "Ciao Bella" scoorde hoog, maar nog meer door de pulp van het Kanaaltwee-programma toonde de vereniging zich "uitermate geïrriteerd door de amateuristische en bijwijlen gênante omkadering van sportprogramma's op Sporza, en in het bijzonder de omkadering en analyses van de Champions League-wedstrijden".

Kwamen nog in aanmerking voor de Pak-de-Poen-Prijs: "De Pfaffs", de zomertalkshows, de Jambers-reporters, "De Leeuwenkuil" en "Als je haar maar goed zit".

De uitreiking van de prijzen vindt plaats op zaterdag 5 februari in Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer