Japanse vrouwen willen eigen trein

Bijna twee op de drie Japanse vrouwen van tussen de 20 en 30 jaar zijn vorig jaar onzedelijk betast in de trein, de metro of op stations in Tokyo.

AP Ned

Dat blijkt uit een onderzoek onder 632 vrouwen in de Japanse hoofdstad. De vrouwen zien maar één oplossing: treinstellen die voor mannen verboden zijn, zo meldde de krant Yomiuri dinsdag.

64 Procent van de vrouwen van in de 20 werd vorig jaar naar eigen zeggen betast in het openbaar vervoer. De meeste vrouwen beweren zelfs meer dan eens het slachtoffer te zijn geweest van handtastelijkheden.

Maar weinig vrouwen doen aangifte, uit schaamte of uit angst dat hun verhaal niet serieus wordt genomen. Hoewel daders tot zeven jaar gevangenisstraf of een forse geldboete kunnen worden veroordeeld, worden er maar weinig bestraft.

Sinds enkele jaren zetten de spoorwegen in december al aparte treinstellen in voor vrouwen. December is de maand waarin mannelijke kantoormedewerkers het op eindejaarsborrels op een zuipen zetten en vervolgens onderweg terug naar huis hun handen niet thuis kunnen laten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer