CL volleybal: Maaseik lijdt 3-1 nederlaag

Op de derde speeldag in groep A van de Champions League volleybal heeft Noliko Maaseik dinsdag een 3-1 nederlaag geleden bij het Duitse Friedrichshafen. De setstanden waren 25-19, 26-28, 37-35 en 25-22. Het was de tweede nederlaag in drie wedstrijden voor de Belgische landskampioen.

Belga

Friedrichshafen nam een sterke start met zwaar servicewerk en kon dat een set volhouden. Noliko Maaseik kampte met receptieproblemen en kon nooit een vuist maken in de eerste set.

In set twee werd het spel kwalitatief niet beter, maar Maaseik kwam in de wedstrijd. Het was een gelijkopgaand spel, waarin Friedrichshafen regelmatig van spelers wisselde. Zo kwam ex-Maaseik-speler Georg Wiebel einde set in voor Elvis Contreras om het blok te versterken, maar dit kon niet baten. Jan-Willem Roex maakte uit met een service op de netrand en de bal viel zo binnen na een boeiend seteinde.

De derde set was onvoorspelbaar spannend. Maaseik kwam enkele puntjes voor via 5-8 en 14-15, maar vanaf dat moment was het spel zeer gelijkopgaand met wisselende kansen. De teams waren even sterk, maar de 3000 toeschouwers stonden recht op de stoelen en schreeuwden hun team naar een nipte setwinst, nadat Maaseik zeven setballen niet kon verzilveren. Het verschil in winst en verlies lag in slechts enkele kleine details.

Gesterkt door de zege in set drie speelde Friederichshafen op zijn elan verder. Maaseik had wat tijd nodig om de klop te verwerken. Na een 12-9 en 17-13 achterstand vochten de Limburgers als leeuwen, ze haalden de achterstand op, kwamen bij tot 22-21 en bij 23-22 was er opnieuw hoop, maar Friederichshafen bleef zegedriftig en won na een ongemeen boeiende wedstrijd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer