Anthuenis stapt niet op als bondscoach Rode Duivels

Aimé Anthuenis stapt niet op als bondscoach van de Rode Duivels. "Het is de werkgever (de KBVB,nvdr) die beslist. Ikzelf loop niet weg van de problemen. Mocht ik het gevoel hebben dat ik zwaar gefaald had, zou ik meteen opstappen. Maar dat gevoel heb ik niet", verklaarde de bondscoach tijdens een persconferentie donderdag.

Belga

Bij de voetbalbond ziet men voorlopig ook geen reden om de samenwerking met Anthuenis stop te zetten. Anthuenis repliceerde donderdag op de speculaties over zijn nakend ontslag na het 0-2 verlies woensdagavond tegen Servië-Montenegro. "Ik ben een werknemer en het is de werkgever die beslist over ontslag", aldus Anthuenis.

Anthuenis geeft toe dat een 1 op 9 in de laatste drie wedstrijden te weinig is, maar zelf benadrukt dat hij niet wil weglopen van de problemen. Voorts verwijst hij naar zijn relatie ten opzichte van de spelers. "Wanneer je het gevoel hebt dat je niet meer samen met je spelers door de deur kan, moet je je conclusies trekken. MAar ik heb daarover geen enkele uitspraak of opmerking gehoord", aldus Anthuenis.

Bij de voetbalbond zelf zegt men de steun aan Anthuenis voorlopig ook nog niet op. "Wij hebben Aimé niets te verwijten en zien op dit moment geen reden om onze samenwerking met hem stop te zetten", aldus Karel Vertongen, voorzitter van het Technisch Comité van de voetbalbond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer