Gilmore/McGrory winnen Zesdaagse van München

Matthew Gilmore voerde in München een voortreffelijke generale repetitie uit voor de Zesdaagse van Gent volgende week. Samen met zijn Australische teammaat Scott McGrory schreef onze landgenoot dinsdagnacht de Zesdaagse van München op zijn naam. De twee hadden met 311 punten na een spannende finale 11 punten meer dan de Nederlanders Robert Slippens en Danny Stam (300), de enigen die in dezelfde ronde konden finishen.

Belga

Slippens/Stam lagen bij het ingaan van de slotnacht nog aan de leiding, met 8 punten voorsprong op Gilmore/McGrory en 10 op het Duitse duo Andreas Beikirch/Andreas Kappes. De Duitsers moesten in de laatste ploegkoers een ronde prijsgeven, probeerden die nog met man en macht terug te nemen, maar tevergeefs.

Beikirch/Kappes sneuvelden met 308 punten op één ronde. De titelverdedigers in München, de Zwitsers Bruno Risi/Kurt Betschart, moesten vrede nemen met de vierde plaats (225).

De Duitser Robert Bartko, in Gent de vervanger van Frank Vandenbroucke aan de zijde van Gilmore, werd met de Zwitser Franco Marvulli vijfde met 214 punten, maar op liefst acht ronden van de winnaars.

Het tweede Belgische duo in München, Iljo Keisse/Wouter Van Mechelen (129), finishte als twaalfde op 33 ronden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer