Levenslange schorsing voor 400m-loper Jerome Young

De Amerikaanse atleet Jerome Young, regerend wereldkampioen op de 400 meter, kreeg woensdag een levenslange schorsing voor een tweede positieve dopingtest.

Belga

Dat deelde het Amerikaanse Antidopingagentschap (USADA) mee. De 27-jarige Young testte op 23 juli op de Golden League-meeting in Parijs, waar hij pas zesde werd, positief op het gebruik van EPO. Hij was de eerste sprinter die betrapt werd op het gebruik van dat product.

Young werd in 1999 al eens betrapt op het gebruik van nandrolon, maar werd toen om duistere redenen niet geschorst door de Amerikaanse federatie. De atleet kon daardoor deelnemen aan de Olympische Spelen van Sydney 2000, waar hij met de Amerikaanse aflossingsploeg goud won op de 4x400 meter.

Het Internationaal Sporttribunaal (TAS) in Lausanne oordeelde op 29 juni van dit jaar dat Young voor die overtreding eigenlijk al twee jaar geschorst had moeten worden en dus nooit had mogen deelnemen aan de Spelen. De IAAF annuleerde daarop op 18 juli alle uitslagen die Young neerzette tussen 26 juni 1999 en 25 juni 2001.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer