ZOL krijgt grootste zuurstofkamer van België

Het ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) in Genk zal tegen begin maart 2005 de eerste en tevens grootste zuurstofkamer voor de gelijktijdige behandeling van patiënten in België in gebruik nemen.

Belga

De kamer laat toe om 16 patiënten gelijktijdig te behandelen voor onder meer zuurstoftekort, zo meldt woordvoerder Juul Bollen van het ZOL.

In tegenstelling tot de oude zuurstoftank van het ZOL, waarin slechts één persoon behandeld kon worden, biedt de nieuwe installatie het voordeel dat er gelijktijdig 16 patiënten een behandeling krijgen en dit in aanwezigheid van verpleegkundigen en artsen.

De kamer biedt daarnaast ook plaats aan vier intensieve zorgbedden en beschikt over de nodige faciliteiten om, indien nodig, in de zuurstofkamer te opereren, zo luidt het nog.

Het grote voordeel van zuurstoftanken voor meerdere patiënten is dat ze zeer geschikt zijn voor de behandeling van chronische indicaties van zuurstoftekorten tengevolge van diabetes of zuurstoftekorten tengevolge van aderverkalking of plotse doofheid.

De 60 ton zware zuurstofkamer wordt donderdag vanuit het Duitse Karlsbad per vrachtwagen aan het Genkse ziekenhuis geleverd. De zuurstofkamer zal in de kelderverdieping onder de nieuwe spoedgevallendienst van het ziekenhuis geïnstalleerd worden. De kostprijs van de nieuwe installatie bedraagt 500.000 euro, aldus nog Bollen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer