Kampenhout (2): problemen met lekkend giftig vat opgelost

Het giftig goedje dat woensdagmorgen om 02.00 uur na een ongeval uit een vat lekte in een loods van transportfirma Gilmotte aan de Mechelsesteenweg in Kampenhout, is in de loop van de voormiddag volledig opgekuist.

Belga

De 4 werknemers die naar het ziekenhuis werden gevoerd wegens irritatie van ogen en slijmvliezen zijn ondertussen terug naar huis.

Het probleem ontstond nadat een vorklift bij het lossen van een vrachtwagen inreed op een vat dat 200 liter van de giftige en zeer brandbare organische vloeistof propargyalcohol bevatte van het merk Golpanol. De brandweer van Vilvoorde en specialisten van BASF, het chemisch bedrijf dat het product geleverd had, kwamen ter plaatse en ontruimden het bedrijf. Vier van de 5 aanwezige werknemers werden naar het ziekenhuis gevoerd.

Volgens de Vilvoordse brandweer zijn de problemen inmiddels volledig opgelost. Het goedje is opgekuist. Daar het ongeval zich voordeed op een ondringbare bodem is er ook geen sprake van bodemvervuiling. Het bedrijf werd woensdag om 10.00 uur terug vrijgegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer