Groep Deceuninck geeft winstwaarschuwing voor 2004

Groep Deceuninck, de beursgenoteerde producent van kunststof raamsystemen en bouwprofielen uit Hooglede, verwacht over 2004 minder winst te boeken dan over 2003.

Belga

De winstwaarschuwing kwam er woensdagmorgen voorbeurs op basis van de resultaten van het derde kwartaal en de eerste indicaties voor het vierde kwartaal.

De eerste cijfers wijzen op een terugval van de omzet in centraal-Europa en de VS, in combinatie met de nog steeds stijgende PVC-harsprijzen. Zwakke munten drukken daarenboven luidens Deceuninck de absolute waarde van de operationele cashflow en de operationele resultaten.

Groep Deceuninck verwacht nu over 2004 een bedrijfskasstroom (ebitda) van 75 à 80 miljoen euro, waar dat in 2003 nog 90,3 miljoen euro was. De bedrijfswinst (ebit) zou tussen 25 en 30 miljoen euro uitkomen, waar dat verleden jaar nog 53 miljoen euro was.

In een communiqué stipt Deceuninck nog aan dat de groep, zoals eerder bekendgemaakt, een tweede prijsverhoging doorvoert met 3 à 5 procent waarvan het effect wordt verwacht vanaf februari volgend jaar. De impact daarvan en de resultaten uit nieuwe projecten zoals houtcomposietproducten ondersteunen naar verluidt Deceuninck's positieve verwachtingen voor 2005.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer