Poetin kondigt nieuwe nucleaire wapens aan

Rusland zal zich binnenkort uitrusten met nieuwe nucleaire wapensystemen die "nog niet bestaan en de volgende jaren niet zullen bestaan in andere nucleaire mogendheden". Dit heeft de Russische president Vladimir Poetin woensdag verklaard aan het Russische persagentschap Interfax.

Belga

"We zullen verder onderzoek voeren en de meest moderne nucleaire systemen testen. Ik ben ervan overtuigd dat deze wapens de komende jaren deel gaan uitmaken van ons arsenaal", aldus nog Poetin.

"Het gaat bovendien om systemen die nog niet bestaan en die de komende jaren ook niet zullen bestaan in de andere nucleaire mogendheden", zo stelde Poetin tijdens een bijeenkomst van kaderleden van het Russische leger.

De president benadrukte dat de strijd tegen het terrorisme de grootste prioriteit geniet, maar dat "het volstaat dat onze aandacht voor de uitbouw van ons nucleaire wapenarsenaal verslapt om met nieuwe bedreigingen geconfronteerd te worden". Verdere uitbouw van het hele arsenaal is dus nodig volgens de president.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer