Gents gerecht op zoek naar getuigen van moord op Katherine Schelfout

Het Gentse parket is op zoek naar mensen die eventueel getuige geweest zijn van de moord op de 20-jarige studente Katherine Schelfhout. Het meisje werd dinsdag 9 november levenloos aangetroffen in het Gentse Citadelpark, en is waarschijnlijk dinsdag in de vroege ochtend om het leven gebracht. Ondertussen is de verdachte, de vriend van het slachtoffer, niet door de leugendetectortest geraakt.

Belga

De 20-jarige Peter Feyen werd kort na de feiten aangehouden, omdat hij geen bevredigende verklaring kon afleggen over zijn tijdsgebruik op het moment van de feiten. Getuigen hebben het koppel maandagavond zien ruziemaken, en volgens de jongeman heeft hij Katherine Schelfhout achtergelaten in de buurt van het Citadelpark. Uit het telefoononderzoek is gebleken dat het meisje hem nadien nog gebeld heeft. Feyen geeft dat wel toe maar zegt zich niet te herinneren wat er later gebeurd is. Afgelopen maandagnamiddag moest hij een test met de leugendetector afleggen. Die liep slecht af voor hem, omdat de detector aangaf dat hij niet de waarheid sprak. Desondanks blijft Feyen zijn versie staand houden.

Omdat er in het onderzoek voorlopig ook geen andere sporen zijn die de schuld of onschuld van de verdachte kunnen aantonen, doet het gerecht een oproep tot getuigen. Iedereen die op dinsdag 9 november tussen 03.00 en 04.00 uur in de buurt van het Citadelpark was, meer bepaald tussen de Emile Clauslaan, de Fortlaan en de Koningin Astridlaan, en daar iets verdacht heeft opgemerkt, wordt verzocht contact op te nemen met het onderzoeksteam op het gratis nummer 0800/91.119, of met de dichtstbijzijnde politiepost. Hetzelfde geldt voor wie Katherine Schelfhout of Peter Feyen die bewuste nacht zou gezien hebben.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer