Amerikaanse vorser beweert Atlantis te hebben gevonden

Robert Sarmast, een onafhankelijk werkende Amerikaanse vorser, heeft naar eigen zeggen het bewijs gevonden dat het mythische Atlantis wel degelijk heeft bestaan.

Belga

De resten van de reeds door Plato beschreven verzonken stad bevinden zich op de bodem van de Middellandse Zee, tussen het eiland Cyprus en Syrië.

Sarmast maakte een en ander wereldkundig op een persconferentie zondag in de Cypriotische havenstad Limassol. Zijn ontdekking blijkt de vrucht van tien jaar noeste arbeid.

Sarmast en zijn team lokaliseerden sporen van door de mens gebouwde installaties op een diepte van anderhalve kilometer, 80 km ten zuid-oosten van Cyprus. "Wat zou dat anders kunnen zijn dan Atlantis", zo stelde de vorser een retorische vraag. Tastbaar is het bewijs nog niet, gaf Sarmast toe, maar het "indirecte bewijs is onweerlegbaar". Om zijn expeditie met volkomen succes af te sluiten zegt de man nog zo'n 250.000 dollar nodig te hebben.

In 2003 had Sarmast onder de titel 'De ontdekking van Atlantis: de verrassingen van het eiland Cyprus' reeds een boek geschreven waarin hij de stelling hard probeert te maken dat Cyprus het niet-gezonken gedeelte is van het eiland Atlantis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer