Chocolade is goed voor seksleven van de vrouw

Vrouwen met een voorliefde voor chocolade vergelijken het eten daarvan soms met seks. Met reden, zo blijkt uit een onderzoek waarvan de Sunday Times de resultaten publiceert.

Belga

Urologen van het San Raffaele-ziekenhuis in Milaan hebben namelijk ontdekt dat vrouwen die zich pralines of chocoladerepen goed laten smaken een beter seksleven hebben dan hun zusters die aan de choco-verleiding kunnen weerstaan. Want de snoepers, zo meldt men vanuit Milaan, hebben meer behoefte aan en meer bevrediging van seksuele contacten.

De Italiaanse artsen onderzochten en ondervroegen een groep van 161 vrouwen over hun snoepgewoonten en hun seksleven en zoals volgende maand zal worden uitgelegd op een Londens congres van het Europese Genootschap voor Seksuele Geneeskunde is er een ondubbelzinnig verband tussen de twee. Vrouwen die dagelijks chocolade eten hebben een grotere seksuele honger dan vrouwen die deze snoeplust niet hebben en chocolade heeft ook een positieve fysiologische impact op de seksuele beleving, aldus dr. Andrea Salonia, die het onderzoek leidde.

Volgens hem worden vrouwen met een van nature laag libido na het eten van chocolade ook levenslustiger. Dr. Salonia beschrijft chocolade trouwens als een drug en geen voedsel en gelooft dat het eten ervan vrouwen die last hebben van stemmingswisselingen als gevolg van het post-menstruaal syndroom baat vinden bij het eten van chocolade.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer