Volleybal: FIVB wil beach-volley op Tian'anmenplein

De internationale volleybalfederatie (FIVB) wil dat tijdens de Olympische Spelen van 2008 in het Chinese Peking het beach-volley georganiseerd wordt op het Tian'anmenplein, en verzet zich tegen elke andere locatie. Dat maakte de FIVB woensdag bekend in een communiqué. "Het organisatiecomité (BOCOG) heeft de FIVB ontgoocheld door een nieuwe locatie voor te stellen, nadat het Tian'anmenplein goedgekeurd was door zowel het kandidatuurscomité, de stad Peking en de FIVB", luidt het.

Belga

"Logistieke problemen inroepen en beweren dat de beeldvorming over het plein zal vervormd worden, slaat nergens op", vindt de directeur-generaal van de FIVB, Jean-Pierre Seppey. Hij wijst er op dat op het beroemde "Plein van de Hemelse Vrede" de Fransman Jean-Michel Jarre bijvoorbeeld al een groots opgezet concert gaf. In het communiqué herinnert de FIVB eraan dat "volgens het olympisch charter, de FIVB het enige organisme is dat bevoegd is om olympische locaties voor zijn sport goed te keuren".

Het Tian'anmenplein werd wereldbekend toen in de lente van 1989 de Chinese studentenopstand er bloedig onderdrukt werd en vele jongeren omkwamen door het militaire geweld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer