Richard Groenendaal tweemaal favoriet in eigen land

We staan voor een Nederlands weekend veldrijden met zaterdag Huijbergen en zondag de derde manche van de World Cup Series in Pijnacker. Twee wedstrijden waarvoor thuisrijder Richard Groenendaal zich tot topfavoriet gebombardeerd heeft met een sterke overwinning in Niel.

Belga

Niet toevallig is Pijnacker ook de plaats waar Groenendaal eerder dit jaar de rivaliserende Belgen te grazen nam, om voor de neus van Sven Nys alsnog de eindzege in de Wereldbeker 2003-2004 te pakken. De Nederlandse kampioen won de race na een even stevige solo als donderdag in Niel en achter hem spurtten teveel Belgen sneller dan Nys, zodat die in zak en as gestopt werd.

Nys kan zondag dus zijn gram halen. Maar ook nu kan het parcours in zijn nadeel spreken. Dat parcours is weinig selectief. Ten bewijze daarvan het feit dat begin dit jaar achter Groenendaal gespurt werd met een behoorlijke groep. De kans is derhalve bijzonder groot dat Sven Vanthourenhout ook na dit Nederlandse weekend leider in de UCI-ranking blijft. Zijn voorsprong op Nys bedraagt momenteel 129 punten. Dergelijke achterstand maak je niet zomaar ongedaan. Temeer daar Vanthourenhout als een van de betere sprinters van het veldrijdersheir beschouwd mag worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer