Man en vijf kinderen in uitgebrand voertuig Merchtem

De politie heeft zondagochtend in Merchtem in een uitgebrand voertuig de lijken gevonden van zes mensen. Volgens de burgemeester van Merchtem, Eddy De Block, gaat het om de resten van een man van Congolese origine en vijf van zijn kinderen. De omstandigheden van het drama blijven voorlopig onduidelijk.

kdejager

De burgemeester vernam van de branddeskundige dat het bijzonder onwaarschijnlijk is dat de brand door de slachtoffers zelf zou zijn aangestoken.

De politie van Ottignies kreeg omstreeks 04.30 uur telefoon van een man uit Engeland. Die vertelde dat een vriend uit Molenbeek familiale problemen had en hij het ergste vreesde. De politie van Ottignies verwittigde de politie van de zone Brussel West die op haar beurt de collega's van de zone Asse Merchtem Opwijk Wemmel (AMOW) verwittigde. Op hetzelfde tijdstip, 04.45 uur, kreeg de politie van de zone AMOW dan de oproep van een brandend voertuig in de Kersgaatstraat in Brussegem, een deelgemeente van Merchtem.

De brandweer kwam ter plaatse en bluste een witte Nissan Primera die midden in een veldweg stond. De wagen brandde volledig uit. De politie trof zes lijken aan. Het gaat om een man van Congolese origine en zijn vijf kinderen. De kinderen zijn tussen de 4 en de 17 jaar.

Volgens burgemeester De Block vertelde de branddeskundige dat het onwaarschijnlijk is dat de brand door een van de slachtoffers zou zijn aangestoken. De politie nam intussen de moeder van de kinderen en een oom mee voor verhoor. De vrouw raakte in shock toen ze het nieuws vernam.

Tijdens de bluswerken aan de auto zagen getuigen zondagochtend een verdacht voertuig met daarin een zwarte man, aldus de burgemeester. Iemand kon de nummerplaat noteren. De politie spoort de man intussen op. Volgens burgemeester De Block wordt ook de verklaring van een cafébaas in de buurt opgenomen, die zaterdagavond bezoek kreeg van twee zwarte mannen die de weg vroegen naar Mollem, een deelgemeente van Merchtem vlakbij de plaats van de feiten. De Block benadrukt wel dat het absoluut niet vast staat dat beide voorvallen iets met de feiten te maken hebben.

Het Brussels parket stapte ter plaatse af. Onderzoeksrechter Van Aelst bezocht het uitgebrande wrak. Politie zette heel de buurt af voor een sporenonderzoek en de civiele bescherming kwam ter plaatse om logistieke steun te verlenen. Het parket blijft intussen bijzonder karig met commentaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer