Leuven Kort brengt compilatie-DVD uit voor 10-jarig bestaan

De organisatoren van het kortfilmfestival Leuven Kort brengen naar aanleiding van de tiende verjaardag van het festival een compilatie-DVD uit met een selectie van 21 titels uit de ruim 380 Vlaamse kortfilms die het afgelopen decennium tijdens het festival vertoond werden.

Belga

De meeste van deze kortfilms vielen meermaals in de prijzen. Een aantal onder hen maakten zelfs wereldwijd furore. Onder de kortfilms op deze DVD vindt men onder meer werk van Patrice Toye ("Vrouwen willen trouwen" uit 1992), Vincent Bal ("The bloody olive" uit 1996), Hilde Van Mieghem ("De suikerpot" uit 1997), Dorothée Van den Berghe ("BXL Minuit" uit 1998), Dirk Beliën ("Fait d'hiver" uit 2001) en Joël Vanhoebrouck ("Joséphine" uit 2003). De 21 films zijn samen goed voor ruim 4,5 uur film. De tiende editie van Leuven Kort loopt van 27 november tot 4 december. Uit een recordaantal inzendingen uit alle hoeken van Europa werden de beste korte fictiefilms, animatiefilms, documentaires en videoclips van het afgelopen jaar geselecteerd.

In totaal worden er 200 vertoond. Zoals voorheen wordt ook een Vlaamse en Europese kortfilmcompetitie georganiseerd met prijzen voor een totale waarde van 29.000 euro. Op het festival is voorts een selectie te zien van de 75 opmerkelijkste films van de afgelopen tien jaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer