Liliane Saint-Pierre krijgt ereplaats in de Eregalerij

In het Concertgebouw van Brugge vond dinsdagavond voor de vijfde maal een gala-avond in het teken van de 'Eregalerij van het populaire lied in Vlaanderen' plaats, een initiatief van Radio 2 en Sabam. Zangeres Liliane Saint-Pierre werd in de bloemetjes gezet omdat ze al veertig jaar op de planken staat.

Belga

Naast een Ereplaats in de Eregalerij kreeg ze in naam van Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux ook de Medaille van de Vlaamse Gemeenschap. De professionele jury maakte een opdeling in de liedjes die voor 1985 werden gemaakt. In de categorie 'voor 1970' viel 'Christine' van Will Ferdy in de prijzen en in de categorie 'na 1970' won 'Kristien' van Wim De Craene. Beide liedjes worden opgenomen in de 'Eregalerij van het populaire lied in Vlaanderen'.

Dit jaar waren de genomineerde liedjes in de categorie 'voor 1970: 'De ranke roos' van Ronny Temmer, 'Christine' van Will Ferdy en 'Move' van Jess and James. In de categorie 'na 1970' waren de genomineerde liedjes: 'Goeiemorgen, morgen' van Nicole en Hugo, 'Kristien' van Wim De Craene en 'You' van Scooter.

Producer en componist Al van Dam en zanger, liedjesschrijver en kindervriend 'Nonkel' Bob Davidse kregen elk de Trofee van de Onsterfelijkheid.

Er was ook een hulde aan zanger Jimmy Frey, die in 2005 veertig jaar carrière viert.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer