Cat Stevens krijgt vredesprijs uit handen Gorbatsjov

Yusuf Islam, voorheen bekend als de zanger Cat Stevens, heeft woensdag in Rome uit handen van voormalig sovjetpresident Michail Gorbatsjov een vredesprijs ontvangen voor zijn liefdadigheidswerk.

AP Ned

De prijs is aan Islam toegekend door de Gorbatsjov Stichting en het kantoor van de burgemeester van Rome, Walter Veltroni. In september werd Islam nog de toegang tot de Verenigde Staten geweigerd, omdat hij banden zou hebben met terroristen. Gorbatsjov refereerde hieraan, door te zeggen dat Cat Stevens, zoals hij Islam noemde, het niet altijd makkelijk heeft. "Iedereen die een kritisch standpunt inneemt om de wereld te verbeteren heeft het moeilijk", zei hij.

De Brit Stevens, die zich Yusuf Islam noemt sinds hij zich ruim 25 jaar geleden tot de islam bekeerde, is de oprichter van Small Kindness, een liefdadigheidsinstelling die geld inzamelt voor kinderen in de Balkan en het Midden-Oosten die het slachtoffer zijn van armoede en oorlog.

De prijs wordt elk jaar uitgereikt aan het begin van een bijeenkomst van winnaars van de Nobelprijs voor vrede in Rome. Eerder kreeg onder anderen de Italiaanse acteur-regisseur Roberto Benigni de prijs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer