Familie dumpt grootvader in ziekenhuis met bord om de nek

Een Britse grootvader is door zijn familie die in Spanje woont, achtergelaten in een Londens ziekenhuis met een bord om zijn nek. "Gelieve voor hem te zorgen, wij kunnen het niet meer", stond op het bord te lezen.

Belga

De 82-jarige Alzheimerpatiënt was "verward en geërgerd" toen men hem aantrof in een wachtkamer van de spoedafdeling, deelde het ziekenhuis mee.

De autoriteiten zijn er ondertussen achtergekomen dat de man door zijn in Spanje levende vrouw is achtergelaten en ze verzoeken contact met hen op te nemen. Dat stond te lezen in de krant

The Daily Telegraph

.

"Help the Aged", een hulporganisatie voor ouderen, veroordeelde het geval als het "totnogtoe ergste in zijn soort". Het is echter typerend voor het toenemende probleem van veel families die overbelast zijn door de verzorging van hun verwanten. "Een dergelijke situatie kan uiterst vermoeiend zijn", vertelde een woordvoerder van "Help the aged". "De les voor betrokkenen moet zijn dat ze professionele hulp moeten inroepen, voordat de druk ondraaglijk wordt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer