Liefde op internet: smeerlappen en maniakken

Het internet wordt steeds meer gebruikt als ontmoetingsplaats voor nieuwe liefdes. Toch praten veel mensen er niet of nauwelijks over met vrienden of kennissen. Dat heeft voor een groot deel met vooroordelen te maken.

Belga

Een kwart van de mensen denkt dat er op internet alleen maar smeerlappen en maniakken ronddolen. Dat blijkt uit een vrijdag gepubliceerd onderzoek van TNS NIPO in opdracht van de bemiddelingssite Parship.nl onder vijfhonderd vrijgezellen. Van de respondenten bezoekt de helft wel eens datingpagina's op internet, de andere helft zoekt op de 'traditionele' manier een partner.

Uit het onderzoek blijkt dat één op de zeven respondenten graag een relatie wil. Zo'n 65 procent is niet actief op zoek naar een levensgezel, maar staat er wel voor open. De favoriete plaatsten om potentiële "lovers" tegen te komen, zijn in uitgaansgelegenheden (17 procent), via vrienden of buren (16 procent) en op het werk (8 procent). Ongeveer 8 procent van de personen vindt de liefde via het internet.

Over dat internet bestaat nog veel scepsis. Eenvijfde van de ondervraagden denkt dat mensen zich op internet anders voordoen dan ze in werkelijkheid zijn. Daten op internet is ook gevaarlijk of onbetrouwbaar, vindt een kwart van de respondenten. Evenveel mensen vinden het ongevaarlijk om via de digitale snelweg een relatie te beginnen.

Voordat er liefde in het spel is, moet de andere persoon wel eerst aan een flink pakket voorwaarden en eisen voldoen, zo concludeert Parship.nl. Het allerbelangrijkste is "een goed karakter". Meer dan driekwart van de ondervraagden vindt dat erg belangrijk. Zo'n 65 procent vindt dat de potentiële partner de juiste leeftijd moet hebben en 61 procent wil "gezamenlijke hobby's en interesses". Pas daarna komen uiterlijk, figuur en gewicht aan bod.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer