Belgische vrouw opgepakt in Benidorm voor grootscheepse xtc-handel

De Spaanse politie heeft dinsdag een 29-jarige Belgische vrouw aangehouden die in haar appartement in Benidorm grote hoeveelheden drugs verkocht. Bij de politieinval stootte de politie op 15.000 xtc-tabletten, 2,87 kilogram hasj en materiaal om drugs te wegen en te verpakken. De vrouw, Tania H.M.C, is ter beschikking gesteld van het gerecht.

Belga

Het nieuws staat vrijdag te lezen in enkele Spaanse kranten. Het onderzoek startte anderhalve maand geleden toen de politie ontdekte dat er drugs verhandeld werd in een appartement in de bekende Spaanse badstad. De politie verhoogde de controle op personen die gekend zijn als drugsdealers en konden telkens kleine hoeveelheden hasj en xtc in beslag nemen.

De doorbraak kwam er vorig weekend toen de politie drie jonge Fransen bij de kraag vatte die 700 gram hasj in originele verpakking op zak hadden. De Fransen wilden de drugs verkopen in bars en uitgaansgelegenheden in de stad. De drugs waren gekocht in het appartement van de Belgische vrouw.

Bij de inval dinsdag trof de politie naast 15.000 xtc-tabletten, 2,87 kilo hasj in verpakkkingen van 250 gram, een weegschaal, een machete, bankkaarten, documenten en twee voertuigen aan. De politie van Benidorm hoopt nu haar handlangers en leveranciers te kunnen identificeren en arresteren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer