VN vragen 1,7 miljard dollar voor 'vergeten crisisgebieden'

De Verenigde Naties hebben de internationale gemeenschap donderdag om 1,7 miljard dollar gevraagd om veertien 'vergeten' internationale conflicten te helpen oplossen.

AP Ned

De aandacht van de wereldgemeenschap is de afgelopen maanden sterk gericht op brandhaarden als Irak en Darfur, waardoor andere, soms reeds vele jaren sluimerende conflicten in vergetelheid dreigen te raken. Het gaat volgens de coördinator van de VN-noodhulp Jan Egeland bijvoorbeeld om de burgeroorlogen in Burundi, Uganda en de Centraal-Afrikaanse Republiek, het nauwelijks in de internationale media beschouwde voortdurende conflict in Tsjetsjenië en de humanitaire crisis in de Palestijnse gebieden. Van de veertien crisisgebieden waarvoor de VN donderdag extra geld vroegen, bevinden elf er zich in Afrika.

De oproep tot meer steun voor de 'vergeten brandhaarden' wordt gesteund door VN-secretaris-generaal Kofi Annan, die verzekerde dat alle fondsen die beschikbaar worden gesteld onder toezicht van VN-agentschappen zullen worden aangewend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer