Arafat krijgt stenen kist om herbegrafenis mogelijk te maken

Yasser Arafat wordt in Ramallah op de Westoever begraven in een stenen doodskist in plaats van een houten, om ervoor te zorgen dat hij op een later tijdstip alsnog in Jeruzalem begraven kan worden.

AP Ned

Dat hebben naaste medewerkers van Arafat donderdag gezegd. Arafat wordt vrijdag begraven bij zijn hoofdkantoor of muqata, dat hij de laatste drie jaar van zijn leven door toedoen van Israël niet kon verlaten. Op een stuk grond naast de parkeerplaats van de muqata werd donderdag een graf gegraven, nadat het door vijf bulldozers was opgeruimd.

In opdracht van Arafat was het perceel twee jaar geleden volgestort met tientallen met beton gevulde vaten, om de mogelijke opmars van Israëlische tanks te bemoeilijken. Het Israëlische leger is de muqata de afgelopen jaren herhaaldelijk binnengevallen en heeft grote delen van het complex vernietigd.

Arafat wilde begraven worden bij de Al Aqsa-moskee in Jeruzalem, maar Israël wil hier niets van weten. Het is bang dat zijn aanspraak op de stad wordt ondermijnd, als Arafat er begraven ligt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer