Johan Museeuw 6 uur op spinningfiets voor kinderkankerproject

Voormalig wielrenner Johan Museeuw heeft vrijdag als peter van het Kinderkankerfonds een grootschalig evenement op (vaststaande) spinningfietsen aan de kust aangekondigd ten bate van Koester, het project van het Kinderkankerfonds dat kinderen met kanker thuiszorg biedt.

Belga

De gesponsorde spinningactie, die zes uur duurt en waarbij 150 spinningfietsen ter beschikking staan, moet 5.000 euro opbrengen. "Er zijn vijf ziekenhuizen in Vlaanderen waar kinderen met kanker opgenomen worden, maar vaak is naar huis gaan een dominerend gegeven. Om tegemoet te komen aan de thuiszorg, werd Koester opgericht", zei Anne-Marie Van Puyvelde van het kinderkankerfonds. Koester staat voor Kinder Oncologische Eenheid voor Specifieke Thuiszorg En Rehabilitatie.

Initiatiefnemer Pascal De Gryse: "Via de plaatselijke fitnessclub kwamen we in contact met Johan Museeuw, die als peter van het Kinderkankerfonds meteen zijn steun gaf aan de actie, die op 18 december tussen 15 en 21 uur plaatsvindt in de Mister V-arena in Oostende". Naast de lesgevers zullen op het podium telkens ook bekende Vlamingen meedoen aan de spinningactie. Ann Van Elsen en enkele voetballers zegden hun deelname al toe", aldus Johan Museeuw.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer