Zware straffen voor drugsbende

De correctionele rechtbank van Doornik heeft vrijdag een uitspraak gedaan in de 'zaak Grocholsky'. In die zaak vormden twaalf mensen een drugsbende. Verscheidene van hen werden ook verdacht van betrokkenheid bij de moord op Jean-Bernard Grocholsky. De twaalf beklaagden kregen gevangenisstraffen gaande van enkele maanden tot vijf jaar effectief.

Belga

Op 19 maart 2003 werd het levenloze lichaam van de 38-jarige Jean-Bernard Grocholsky ontdekt in de koffer van een wagen in Doornik. Tijdens de autopsie werden sporen van morfine teruggevonden in het bloed van het slachtoffer, dat overleed aan de gevolgen van een overdosis heroïne.

Tijdens het gerechtelijk onderzoek kon deze moordzaak uiteindelijk gelinkt worden aan een netwerk van verdovende middelen. Dat netwerk ontstond in Bergen en kon in 2003 ontmanteld worden. In juli 2003 werden zes verdachten aangehouden, in februari van dit jaar kwamen daar nog eens twee verdachten bij.

Uit het onderzoek bleek dat Grocholsky zich bij de drugsbende had bevoorraad alvorens hij aan een overdosis bezweek. Later werden, in het kader van deze twee dossiers, acht verdachten aangehouden en vier anderen werden beschuldigd maar weer vrijgelaten.

Afgelopen september verwees de raadkamer van Doornik de twaalf verdachten, allemaal van Noord-Afrikaanse afkomst, door naar de correctionele rechtbank.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer