Stakingsdreiging Lijn-chauffeurs Haacht voorlopig van de baan

De stakingsdreiging bij de chauffeurs van de stelplaats van De Lijn in Haacht is voorlopig van de baan nu de directie heeft laten weten het eerder ontslag van een chauffeur in te trekken. Daarmee is het sociaal conflict nog niet opgelost. De vakbonden gaan op 7 december opnieuw praten met de directie over een resem klachten en dreigen met nieuwe stakingsacties als hierbij onvoldoende tegemoet wordt gekomen aan de eisen.

Belga

Toen de bewuste chauffeur twee weken geleden na een periode van 6 maanden ziekteverlof terug aan het werk wou gaan kreeg hij te horen dat hij ontslagen was. Meteen gingen alle chauffeurs van de stelplaats voor een dag in staking. De vakbonden vonden het ontslag onterecht omdat de man duidelijk van goede wil was geweest om al eerder aan het werk te gaan, maar dat de arbeidsgeneesheer dit hem tot twee keer toe verboden is.

Het ontslag bleek de druppel die de emmer in deze stelplaats deed overlopen want er leven veel klachten bij het personeel over de diensten, de verlofregeling, de slechte staat van de bussen... "De voornaamste eis betreft de dienstregeling. Door de files op de weg zitten de chauffeurs vaak tot 10.00 uur aan een stuk achter het stuur. We eisen dat er realistische diensttijden opgesteld worden zodat de chauffeurs niet meer in een rijdende bus moeten eten of koffie drinken", aldus Erwin Vancauwenberghe (ACV).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer