Moeder bekent moord op peuter Jansien Bosmans

Jansien Bosmans, de peuter van 2,5 jaar oud uit Sint-Job-in't-Goor die woensdag verdween en donderdag werd teruggevonden op de oever van het Kanaal Dessel-Schoten, is vermoord door haar moeder.

Belga

De 38-jarige Vera Bosmans heeft vrijdag in alle vroegte bekend dat ze haar dochtertje woensdag om het leven heeft gebracht. Dat zegt Nicole Caluwé van het jeugdparket van Antwerpen.

Over een concreet motief tast het parket voorlopig nog in het duister, maar vast staat wel dat de moeder kampte met een postnatale depressie waarvoor ze al een tijdje in behandeling was. "In sommige gevallen zien we dat moeders met een postnatale depressie zich tegen hun kind richten. In dit geval zal er zo snel mogelijk een college van deskundigen worden aangesteld om de vrouw verder te onderzoeken", aldus Caluwé.

Jansien Bosmans verdween woensdagmiddag omstreeks 13 uur toen ze, volgens de verklaringen van haar moeder, de kippen aan het voederen was. De vader was op dat ogenblik niet thuis. De politie werd ingeschakeld en er volgde een grootscheepse zoekactie. Donderdagmiddag omstreeks 15 uur werd het levenloze lichaam van Jansien teruggevonden op de oever van het kanaal Dessel-Schoten.

"Toen het onderzoek woensdag startte, hebben we ons de eerste 24 uren gefocust op het terugvinden van een levend kind dat verloren gelopen was. Meestal is dat ook het geval wanneer een kind verdwijnt. Maar naarmate de tijd verstreek, verkleinde onze hoop om ze levend terug te vinden. Toen Jansien werd teruggevonden, startte het moordonderzoek met het verhoor van de ouders en een huiszoeking", licht Caluwé toe. De vader werd verhoord, maar werd weer vrijgelaten. De moeder ging vrijdagmorgen, nadat ze was geconfronteerd met tegenstrijdigheden in haar verklaringen, tot bekentenissen over. Zij verschijnt vrijdag in de loop van de dag voor de onderzoeksrechter.

Nicole Caluwé maakt zich ook zorgen over de talrijke vrijwilligers die mee gezocht hebben naar Jansien. "Zij reageerden donderdag al emotioneel toen het lijkje werd teruggevonden. Ik maak mij dan ook ernstige zorgen hoe zij vandaag zullen reageren waneer zij vernemen dat Jansien vermoord werd door haar moeder. Zij kunnen voor hulp of met vragen terecht bij de dienst Slachtofferhulp van de lokale politie Voorkempen of bij Child Focus op het nummer 110", aldus nog Caluwé.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer